308 kcal 5 2 recept – Kryddig linssoppa i höstens tecken


Hösten börjar så sakta göra sig påmind och då kan det vara härligt att börja byta ut sina kalla somriga fasterätter mot något mer värmande. Och varför inte något som dessutom går utmärkt att göra i storkok och frysa in för flera fastedagar framöver. Idag bjuder jag på ett 5 2 recept från e-boken 5-2dieten: Allt du behöver veta om 5:2. En värmande, kryddig linssoppa med kyckling som är lika vacker som höstlöven själva.

308 kcal Linssoppa med Kyckling 5 2 recept

308 kcal 5 2 recept – Kryddig linssoppa i höstens tecken

Tidsåtgång: 20 minutes

Antal portioner: 1 portion

Kalorier per portion: 308

308 kcal 5 2 recept – Kryddig linssoppa i höstens tecken

Ingredienser

  • 70 g Röda linser
  • 100 g Kycklingfilé
  • 1/2 Gul lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 msk Kycklingfond/lantbuljong
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 krm Chilipulver
  • 5 dl Vatten
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  1. 1. Hacka löken och skär kycklingen i
  2. små tärningar.
  3. 2. Lägg i dem i en kastrull och bryn
  4. tills kycklingen fått fin färg.
  5. 2. Häll över fond, vatten, tomatpuré
  6. och pressa i vitlöksklyftorna.
  7. 3. När vattnet kokar har du i linserna
  8. och låter alltsammans koka ihop
  9. i 6-10 min, linserna ska fortfarande
  10. ha lite tuggmotstånd.
  11. 4. Smaka av med salt, peppar och
  12. eventuellt chilipulver, bon apetit!
http://5-2dietenrecept.se/recept-1/5-2-recept-linssoppa/

Renée voltaire har en ekologisk lantbuljong utan onödiga tillsatser som du hittar hos Svenskhälsokost endast 190 kcal / 100 gram

Sugen på fler goda och höstiga 5:2 recept? Kolla in e-boken här.

5 2 recept

 

5:2 dieten recept 5:2 dieten recept

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 4 =


Genom att besöka 5-2dietenrecept.se, tillåter du att vi sparar cookies. mer information

De cookie-inställningar på denna webbplats är inställda på "tillåt cookies" för att ge dig den bästa besöks upplevelsen möjligt på 5-2dietenrecept.se. Om du fortsätter att använda denna webbplats utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar på "Acceptera" nedan då du samtycker till detta.

Stäng