Bokrecension 5:2-fastan
Detta är boken från Dr. Michael Mosley, han som upplyste världen om 5:2-fastan. Han undersökte hur fasta kan ge enorma fördelar såsom ökad livslängd, lägre blodtryck och förbättrad kolesterol nivå (mer om 5:2 och fördelarna finns att läsa här). Han presenterade sina upptäckter i brittiska BBC i specialdokumentären ”Horizon: Eat Fast and Live Longer”. I boken ”5:2 Dieten”, presenterar Mosley vetenskapen bakom och varför dieten fungerar. Hans medförfattare Mimi Spencer har tagit fram några 5:2 dieten recept för att man ska kunna följa dieten. Det har även kommit en 5-2 recept bok av mimi spencer.
Det som var bra med boken är att den tar upp vetenskapen om varför 5:2-fastan fungerar och att den är lättläst (Jag läste den som E-bok och länkarna till olika sidor fungerade riktigt bra).
5:2-fastan bok
Det som var mindre bra med boken var att mycket av boken innehåller kommentarer från personer som följer dieten, det hade räckt med ett fåtal sidor. Jag fann även att ingredienserna i recepten och menyerna är i vissa fall svåra att få tag på hos min lokala matbutik samt att i många fall är det knappt recept utan endast ingredienser som ska ätas tillsammans. Det saknas även tips på hur du ska göra när du inte fastar och vad för mat du ska laga till resten av din familj (som inte följer dieten) vid en fastedag.
Sammanfattningsvis är det en bra bok om man vill fördjupa sig mer om vetenskapen bakom 5:2 dieten men inte den bästa om man snabbt vill komma igång och testa om 5:2 är något dig.
Därför bestämde jag mig för att göra en egen receptbok med enkla 5-2 recept och menyer med svenska lättillgängliga råvaror för att göra det lätt att komma igång med 5:2. Min E-bok hittar du här! 🙂
Michael Mosleys bok om 5:2-fastan går att köpa på adlibris och bokus.