6 vanor som får dig att minska i vikt inklusive 5,2 dieten

Advertisements

5,2 dieten

6 vanor som får dig att minska i vikt inklusive 5,2 dieten

Varje gång du ser en sådan där för- och efterbild på någon som tappat mycket vikt känner man en tryckande känsla av att man vill göra detsamma, Nu, Direkt! Och det kan du också göra. Men det är de små förändringarna som gör skillnad.

Därför kommer här tips på 6 små vanor som på längre sikt (inte för lång sikt) gör att du kommer tappa vikt och nå ett steg närmare din drömkropp:

 1. Börja med 5,2 dieten – Du är redan på den här sidan och det är ett stort steg, nu är det bara att börja och kanske har du till och med redan gjort det, grattis! Annars är ett bra tips att köpa en bok om dieten. Min egen bok hittar du här en annan bra bok är annars 5,2 dietens grundarens bok som du hittar här.
 2. Börja varje måltid med att dricka ett glas vatten – Då får du en mättnadskänsla redan innan du börjar äta och äter således mindre.
 3. Träna minst 3 gånger i veckan – Promenera, cykla eller varför inte styrketräna hemma, se mitt träningsinlägg här som en bra start. Eller läs vad jag skrivit på min andra hälsosida om 4minuters högintensiv tabata träning här
 4. Försök gå 10000 steg om dagen – Läs mer om mina 3 tips för öka vardagsmotion här. 
 5. Håll dig borta från socker, vitt mjöl och alkohol – Dem är de stora bovarna i viktminskningsdramat. På den här punkten måste du vara hård, se mina socker- och mjölfria 5,2 dieten recept här. Men ett glas rött vin några kvällar i veckan är helt okej, dock inte när du 5,2 fastar.
 6. Försök sov minst 8 timmar – under sömnen återhämtar sig kroppen så du kan prestera mer på dagarna. Sömnen har även visad effekt på fettförbränningen.

Har ni några andra vanor som ni har märkt ger effekt på viktminskningen förutom de som jag skrivit om här ovan? Kommentera gärna nedan 🙂

 


5:2 dieten recept
6 Kommentarer
  • Lisa på 5-2dietenrecept.se
   | Svara
  • Lisa på 5-2dietenrecept.se
   | Svara
 1. Per
  | Svara
  • Lisa på 5-2dietenrecept.se
   | Svara

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − tre =