Hur funkar 5:2-metoden och LCHF?

Advertisements

5:2-metoden

Hur funkar 5:2-metoden och LCHF, är det en perfect match?

Jag har fått många nyfikna frågor från er läsare som länge har ätit enligt LCHF. Går LCHF att kombinera med 5:2.metoden? Hur ska jag göra? Därför har jag forskat mig fram på ämnet för att kunna ge er ett så bra svar som möjligt.

LCHF är ju som ni vet en lågkolhydratkost med ett högt fettintag. Man ska äta mycket kött, fisk och fågel, mycket smör, grädde och ost. Gärna så mycket fett som möjligt. Man ska undvika stärkelsemat såsom pasta, potatis och bröd.  Eftersom fettet ska öka mättnadskänslan kommer du automatiskt att äta mindre. LCHF ska vara bra för viktnedgång, att minska sitt blodsocker och förbättra sin hälsa.

Om man följer 5:2-metoden ska man äta 500 kalorier på fastedagarna som kvinna och 600 kcal som man. På de övriga dagarna äter man 2000 respektive 2500 kcal.

Det är här dieterna skiljs åt. Äter man LCHF ska man inte räkna kalorier, äter man enligt 5:2-metoden ska man hålla koll.
Jag har aldrig själv följt LCHF och men har sett på nära håll att det fungerat. Så här kommer min rekommendation:

Gör så här:

Är du av den fasta övertygelsen att LCHF är hälsans bästa vän och samtidigt har fastnad för 5:2-metoden tycker jag inte att du ska tveka att kombinera de två. Ät 500/600 kalorier två dagar i veckan i form av kost med högt proteininnehåll, dock inte så mycket fett eftersom det snabbt drar upp kalorierna. Övriga dagar äter du enligt LCHF som vanligt (se recept här) och bryr dig inte så mycket om hur många kalorier det blir, ät tills du blir mätt!

Recept för fastedagarna hittar du här och i min bok.


5:2 dieten recept
3 Kommentarer
  1. lena
    | Svara
    • Lisa på 5-2dietenrecept.se
      | Svara

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =