Lågintensivt Träningspass perfekt för 5-2 dieten fastedagarna

Advertisements

5-2 dieten

Jag har fått mycket frågor om man kan träna på 5-2 dieten fastedagarna? Svar: Det kan du!

Om du ska träna är det bäst att använda sig av något som kallas lågintensiv träning och inte köra sitt absoluta maximum. Att springa milen eller köra det där högintensiva passet blir enklare att klara av på veckans 5 andra dagar då  du inte fastar och har mer energi. 

Vad är då Lågintensiv träning?

Raska promenader, långsam cykling, styrketräning. Alla former av träning då man håller pulsen runt 60% av Maxpuls (Mer info om beräkning av Maxpuls).

Därför tipsar jag idag om mitt enkla stryketräningspass som du lätt orkar göra i samband med 5-2 dieten fastedagarna.  Programmet är otroligt effektivt när du vill tona fram kroppens muskler. Styrketräning bränner dessutom fett på ett effektivare sätt är kondition.

Lisas 5-2 Dieten Styrketräningspass

Tänk på:

 • Det viktigaste i all form av styrketräning är du håller bålen spänd genom hela övningen för att inte skada dig.
 • Gör varje övning i 10 repetitioner och sen är du klar, inga extra set. Fortsätt så med alla 5 övningarna.
 • Gör varje övning kontrollerat och långsamt, cirka 2 sekunder per repetition.
 • Använd vikter, den sista repetitionen ska kännas riktigt tung men du ska kunna göra den utan att vackla.
 • Gör nu om hela passet 2-3 gånger, ta inte ut dig de första gångerna du provar passet utan öka gradvis allt eftersom du blir starkare.

1. Knäböj med Axelpress
Stå lite bredare än axelbrett med fötterna och håll vikterna framför axlarna. Böj dig sedan nedåt tills lårens undersidan är parallellt med golvet. Res du nu långsamt och när du står upp med något böjda knän lyfter du armarna rakt upp, strax framför huvudet, du får inte ha händerna bakom huvudet.

träna med 5-2

 

 

 

 

 

 

 

 
5-2 dieten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Tricepslyft
Ta hjälp av en stol som bilden visare. Placera hälarna i golvet och böj sedan ner armarna till en 90 graders vinkel.

5-2 dieten5-2 dieten

3. Armhävningar
Stå på knä om det är för jobbigt, försök hålla kroppen rak och bålen spänd för att undvika ryggskador. Jobba sedan upp och ner med armarna.

5-2 dieten

4. Magövning
Du kan även köra situps eller en annan magövning om du tycker denna övning är för jobbig. Håll i dig i stolsbenen (en kompis eller sambos ben går också bra!), spänn magen och fäll benen nedåt golvet, de ska inte nudda golvet.

träna med 5-2

5-2 dieten

5. Utfall.
Utfall kan du göra på två olika sätt. Du börjar med att stå helt vanligt. Ta sedan ett stort steg framåt och böj dig ner tills ena knät nästan nuddar golvet. Sedan väljer du om du vill fortsätta att gå frammåt med nästa ben eller om du back tillbaka till utgångsläge och gör samma sak med det andra benet.

Utfall

Om det är första gången du testar styrketräning är det här 5 övningar som inte kräver gym. Istället för hantlar kan du ta böcker eller något annat som motstånd så slipper du gå till gymmet eller köpa ett par hantlar. Men ett par hantlar är alltid bra att ha hemma, billiga hittar du oftast inte på sporthandlaren utan på www.rusta.se, www.jula.se och www.biltema.se.

Lycka till med träningen och 5-2 dieten nu och kommentera gärna nedan om vad ni tycker om passet eller om ni har några frågor om det! 🙂

 


5:2 dieten recept
5 Kommentarer
 1. Carina Smedberg
  | Svara
  • Lisa på 5-2dietenrecept.se
   | Svara
 2. Jenny
  | Svara
  • Lisa på 5-2dietenrecept.se
   | Svara
 3. stefan angroth
  | Svara

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =