Tänk mindre, njut mer!

Advertisements

njut mer

Tänk mindre, njut mer!

Du funderar på vad du ska laga till middag. Något gott, ganska enkelt, som alla gillar, kanske en klassiker? Eller något nytt. Men hur var det nu, får det vara kolhydrater, får det vara kött? Ska jag skippa oljan eller ska jag istället tillsätta extra. Eller var det egentligen ister jag skulle tillsätta?

Ok, när du väl bestämt dig för en maträtt som du tror, alltså tror, är rätt och du är färdig med tillagningen. Bordet är dukat, alla sitter ner och det är dags att hugga in. Då kommer nästa tankekavalkad. Visst ja! Nu ska jag äta lagom mycket, ska äta långsamt, jag ska tugga länge på varje tugga, ska känna efter när jag blir mätt. Men jag måste ju prata med mitt middagssällskap. Nej, oj! Nu åt jag för mycket. Ska dricka lagom mycket vatten när jag äter, ska jag dricka alls? Sugen på vin kanske? Får jag dricka vin eller bör jag dricka vin. Vad är bra? Vad är dåligt? Egentligen!?

Det är som en sandstorm av tankar, råd och rön i huvudet nu för tiden och man vet varken ut eller in. Så jag ska försöka ge dig en hjälpande och lugnande hand här. Det kanske kan låta förvånande och något radikalt. Men här kommer det:

Tänk mindre och NJUT MER!

I alla dessa råd och rön glömmer vi bort oss själva och får egentligen ingen njutning runt mat alls längre. Det är faktiskt väldigt sorgligt. Men innerst inne så har alla en kompass om vad bra mat är och vad just du mår bra av. Den kompassen blir ofta överdammad av nyheter och åsikter men även av sötsug, saltsug och förväntningar. Men om du verkligen sätter dig ner, blundar för någon minut och funderar över vad du tror att just du skulle må bra av, det gäller också allt som har med motion att göra. Så vet du faktiskt vad som är rätt.

När du sedan känner dig trygg i detta så är det dags att börja njuta! Njut av varje tugga och njut även av att motionera. Till och med njut av att vara hungrig. Njut mer i vardagen så kommer du både känna dig lyckligare i sinnet och må bättre rent fysiskt.

Njut mer idag!

5:2 dieten recept

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 3 =