Introduktion Integritetspolicy

Vi på 5-2dietenrecept.se (företagsnamn Lisa & Erik AB) nedan ”5-2dietenrecept”, värnar om din personliga integritet och arbetar för att hålla en hög säkerhet kring all behandling av personuppgifter. Från den 25 maj 2018 gäller den nya Dataskyddsförordning (GDPR). GDPR ersätter den befintliga Personuppgiftslagen (PUL) och gäller för alla EU-länder. GDPR har tagits fram för att skydda dig och dina rättigheter avseende hantering och spridning av dina personuppgifter.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är någon slags information som på något sätt kan identifiera dig som en idag levande fysisk person. Exempel på sådan information är namn, mail, adress, personnummer och telefonnummer.

Hur hanterar vi dina personuppgifter?

Hantering eller behandling av personuppgifter sker på 5-2dietenrecept i form av registrering på nyhetsbrev eller köp i webshopen. Genom att lämna dina personuppgifter till oss och godkänna våra villkor samtycker du till att dina personuppgifter behandlas i enlighet med vad som anges i denna integritetspolicy. Om lagen kräver samtycke vid behandling av dina personuppgifter kommer vi att be om det.

Vem är ansvarig för de personuppgifter vi samlar in?

5-2dietenrecept är personuppgiftsansvarig för all hantering av personuppgifter. 5-2dietenrecept lagrar personuppgifter (och skyddar de med tvåstegsautentisering) hos vår e-postpartner Mailchimp samt hos vår betalningsleverantör Stripe. Varken Mailchimp eller Stripe lämnar ut personuppgifter till tredje part. Se Mailchimps privacy policy här. Se Stripes privacy policy här. Utöver ovan nämnda tjänster kommer 5-2dietenrecept inte att lämna ut personuppgifter till tredje part.

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig som kund och vad vi använder dem till?

5-2dietenrecept värnar om din säkerhet och din integritet och sparar bara den information vi behöver för att skicka nyhetsbrev, ta betalt i vår webshop och skicka ut köpta produkter från webshopen.

När du besöker 5-2dietenrecept.se samlar vi in information via så kallade cookies för att kunna få statistik och utveckla och förbättra innehållet på vår sida. Vi använder även cookies för att anpassa annonser till dig som besökare. Läs mer om hur vi använder cookies här.

Dessa personuppgifter sparar vi:

Epostadress

IP-Adresser

Namn

Adress

Betalningshistorik

Hur länge sparar vi personuppgifterna?

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt, enligt lagen max 7 år.

Du har rätt att uppdatera, ta bort eller uppdatera dina personuppgifter om du märker att vi har felaktig information.

Du har även rätt att få ut ett registerutdrag om de personuppgifter som vi sparar om dig. Om du vill ha det hör av dig till kontakt@5-2dietenrecept.se.

Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi jobbar aktivt med att skydda sekretessen, integriteten och tillgången till personuppgifterna vi hanterar. Om vi skulle få ett dataintrång kommer 5-2dietenrecept och personuppgiftsansvarig att anmäla det till Datainspektion och meddela våra drabbade kunder inom 72 timmar.

Ändrade integritetsvillkor
5-2dietenrecept kan komma att uppdatera dessa integritetsvillkor efterhand som vi ändrar vår hantering av personuppgifter eller om det kommer andra lagkrav eller direktiv. Vi rekommenderar dig att läsa igenom villkoren för att hålla dig uppdaterad om hur vi skyddar och hanterar din personliga information.

Datainspektionen
Datainspektionen är ansvarig för att övervaka tillämpningen av lagstiftningen, och om du anser att vi på 5-2dietenrecept hanterat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du ta kontakt med Datainspektionen.

Kontaktuppgifter
kontakt@5-2dietenrecept.se
www.5-2dietenrecept.se
Lisa & Erik AB
Bågevägen 1B,
72218 Västerås