Butternut 5-2 soppa
Supergod soppa! Det här är en fin höstig soppa med lite sötma och en twist av lime den blir jättegod och mättande. Butternut pumpan är vanlig i USA och det är även därifrån inspirationen för det här goda receptet är hämtat.
Butternut 5-2 soppa för 2 personer 342 kcal – 171 kcal/person
171 kcal – Butternut 5:2 soppa
Kalorier 171kcal
Författare Lisa på 5-2dietenrecept.se
Ingredienser
- 200 gr Butternut 90 kcal
- 50 gr Purjolök 15 kcal
- 10 gr Vitlök 16 kcal
- 50 gr Äpple 28 kcal
- 3 dl Kycklingbuljong 19 kcal
- 1 dl Havregrädde 150 kcal
- 1/2 lime 24 kcal
- 1 Lagerblad
- Timjan
- Salt
- Peppar
Instruktioner
- Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
- Kärna ur äpplehalvan och skala pumpan, väg sedan upp pumpan så att du då får 200 gram pumpakött.
- Skär sedan pumpan och äpplet i små tärningar.
- Stek purjolöken och vitlöken i en stor kastrull utan olja, det kräver att man rör i kastrullen hela tiden.
- Ha i pumpan och äpplet i kastrullen och tillsätt buljongen och lagerbladet.
- Koka i 15 min och ha sedan i havregrädden och koka 5 min till.
- Mixa soppan till önskad konststens och smaka av med lime, timjan, salt och peppar.
Nutrition
Serving: 1portion | Kalorier: 171kcal
Hoppas denna höstliga 5 2 soppa ska värma! 🙂