Därför är grapefrukt en superfrukt – ren fakta

Advertisements


En intressant fråga kom in från en av mina läsare här på 5-2dietenrecept.se Mikael undrade varför just grapefrukt ska vara så bra, fungerar det inte lika bra med vilken citrus frukt som helst. Ja, vad är skillnaden på ett glas grapefruktjuice eller vatten med citronjuice?

Eftersom grapefrukt är ett hett ämne som viktnedgångsämne kommer här lite fakta med korten på bordet. Därför är grapefrukt en superfrukt.

grapefrukt

Ökar frisättningen av fett från fettcellerna – Det har bevisats i studier att personer som äter eller dricker grapefrukt dagligen minskar i vikt mer än andra som försöker tappa fett men inte äter grapefrukt. Även andra citrus frukter ha visat sig ge samma effekt.

Minskar aptiten och underlättar viktminskning – Grapen sägs även ha en neurologisk effekt som påverkar hungern och ger minskad aptit, samma gäller citron. Grapefrukt håller även insulinet på en jämn nivå och motverkar hungerdippar.

Håller dig frisk och snygg – det höga innehåller av C-vitamin stärker immunförsvaret, hud, tänder och skelett.

Renar och rensar din kropp – Grapefrukt har både renande effekt på levern och är väldigt effektiv mot svampen Candida.

Sänker kolesterolet – dels på grund av C-vitamininnehållet som skyddar mot hjärt – och kärlsjukdomar mer även det lösliga fibret pektin som finns i grapefrukt som har visat sig kunna bromsa åderförkalkning.

Skyddar mot cancer – Även här spelar C-vitaminen en roll men grapen innehåller även något som heter lykopen som i många fall visat sig hämma cancertumörer.

Men se upp! Grapefrukt kan vara farligt tillsammans med vissa mediciner – grapefrukten kan öka effekten på framförallt blodtrycksmedicin med 2-3 gånger, även pomelo och lime ger liknande effekt.

Slutsats

Slutsatsen man kan dra av detta är att grapefrukt är en fantastisk superfrukt, så länge du inte äter opassande medicin (kolla med din läkare) och ja, läsare Mikael, det verkar gå lika bra i fettförbränningssyfte att äta vilken citrusfrukt som helst men grapen är att föredra på grund av alla härligt egenskapen de besitter som inte hittas i andra citrusfrukter.

Är du sugen på ett recept med grapefrukt klicka på bilderna här under:

grapefruktgrapefrukt


5:2 dieten recept
En Kommentar
  1. inger Möller
    | Svara

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − nio =