3 Anledningar att Äta Mer Kvarg
Kvarg är en färskost av surmjölk som nästan smakar som naturell yoghurt. Den har blivit väldigt populär i träningskretsar då den har en väldigt hög proteinhalt. Den hittas i mejeridisken på mataffärerna och ska ätas otillagad. Här listar jag tre anledningar varför du ska äta mer av denna proteinrika produkt:
1. Du får i dig Kalcium
Kvarg innehåller mycket kalcium som är nödvändigt för bildning av ben och tänder, blodkoagulering och nervfunktion. Brist på kalcium kan ge hämmad tillväxt. Långvarig brist kan ge osteoporos (benskörhet).
2. Du slipper äta proteinpulver
Kasein protein är ett protein som har en hög mättnadskänsla och finns som kosttillskott i form av proteinpulver. Protein är bevisat bra vid muskeluppbyggnad och du slipper köpa något pulver om du äter rikligt med kvarg eftersom det till största delen består av kasein protein.
3. Billig proteinkälla
Den tredje fördelen är att det är ett riktigt billigt protein. I jämförelse med att äta ägg till frukost så spar du betydligt mer pengar om du äter kvarg!
Här kommer ett tips på ett av mina recept: