Advertisements

5 2 Dieten för ett friskt, långt och lyckligt liv

5 2 Dieten är den enda dieten som hjälper dig att både gå ner i vikt, behålla den och samtidigt  förlänga ditt liv! Dieten är vetenskapligt bevisad och bygger på rön sedan människans skapande. På den här sidan kommer du kunna lära dig allt om hur 5 2 dieten fungerar och få alla verktyg du behöver för att komma igång.

5 2 Dieten så fungerar den:

 • 2 fastedagar (t.ex. mån och tors) äter du som kvinna i genomsnitt 500 kcal och som man 600 kcal*
 • 5 dagar i veckan äter du en normal kost, som kvinna i genomsnitt 2000 kcal och som man 2500 kcal*

Fördelar med 5 2 Dieten

 • Förlänger livet
 • Viktminskande
 • Lätt att följa
 • Ger effekt direkt
 • Kostnadsfri
 • Minskade kolesterolvärden
 • Ger lägre fettprocent
 • Ger bättre minne och inlärningsförmåga
 • Minimerar cancerrisken

Periodisk fasta/halvfasta på olika sätt

Det finns flera sätt att fasta förutom 5:2 som också ger samma positiva effekter. En variant är 16/8.

16/8
Enkelt förklarat fastar du 16 timmar och äter som vanligt under 8 timmar. Enklast blir det om du börjar fastan kl 20.00 dag 1 med en sista middag och använder natten för att fasta. Dag 2 äter du lunch kl 12.00, då har du fastat i 16 timmar. Efter lunchen äter du mellanmål och middag igen kl 20.00.

16/8 är mer som en livsstil än en diet då den upprepas varje dag. De åtta timmar du äter kallas för ätfönster och då äter du en normal mängd mat på cirka 2000 kcal, kaloriräkningen är inte så noga. Denna fasta passar bra för dem som har svårt att äta frukost och som vill träna hårt men fortfarande få fastan positiva effekter. Det viktiga är just att man äter inom 8 timmarsintervallet och inte fuskar och äter ett snacks kl 21.00 på dag 2.

Varför halvfasta?5 2 dieten

Har du testat alla dieter du kan tänka dig? Har du svultit och hungrat utan varaktiga resultat? 5 2 dieten och halvfasta lovar något helt nytt – viktminskningen och livsstilsförändringen kommer att kännas lätt och gå snabbt. Och dessutom förbättrar du din hälsa på sikt.

Du behöver inte spela en psykologisk match mot dig själv. För på dagarna du äter väldigt lite mat och känner dig hungrig (för det kommer du göra) kan du bara tänka att du redan imorgon får äta vad du vill. Dessutom ger fastan ofattbara hälsofördelar. 

5 2 dieten förändrade mitt liv

Jag heter Lisa Andersson  och är grundare till 5-2dietenrecept.se. Vill börja med att tacka för att du har hittat hit och nu ska jag berätta lite om mig. Jag är nämligen  ingen läkare, jag är ingen dietist, nej inte ens en student i kostvetenskap. Men jag är en målsökare, jag söker efter den bästa dieten, den bästa träningen, den bästa boken. Jag söker efter fakta och efter tro.
Jag söker för jag vill hitta svaret och låta dig veta så att du kan fokusera på att leva ett fantastiskt liv. Och när jag verkligen hittat något som jag sökt efter väldigt länge håller jag fast och delar med mig. Så är det med 5 2 dieten.

Jag har under sex månader tack vare 5 2 dieten:
– Gått ner 8 kilo i vikt
– Fått massor av ny energi och glädje
– Minskat fettprocenten och ökat i muskelmassa
– Sparat pengar och sparat på miljön
– Skapat en sundare relation till mat

Bakgrund till 5-2dietenrecept.se

Hösten 2012 sändes dokumentären alla såg: ”Ät, fasta och lev längre” med Dr. Michael Mosley. Det gjorde så klart jag också där jag satt och tuggade med måttlig entusiasm på min magra GI-sallad för tredje gången på en vecka. 5:2 dieten lät ju bara för bra för att vara sann. Men fakta efter fakta rullades upp och jag var fast. Den här är det! 5 2 dieten har blivit min livsstil, jag kan äta vad jag vill den största delen av veckan och samtidigt gå ner i vikt och må bättre och bättre dag för dag.  Idag fastar jag endast en dag i veckan (så kallat 6:1) då jag inte längre vill gå ner i vikt men ändå få de fantastiska hälsofördelarna som fastan ger.

Den här sidan är en samlingplats för oss 5:2:are och för dig som vill bli en!

Låt dig inspireras och lycka till med din 5 2 dieten-resa!

*Räkna ut hur många kalorier du ska äta med hjälp av detta inlägg.

  • Populära Inlägg

 • Registrera dig 5-2 Nyhetsbrevet med Kom Igång Guide i 5 Steg

  5:2-fastan
  Svårt att Komma Igång med 5:2 Dieten?

  Gå med i mitt nyhetsbrev som börjar med en 5 Stegs Kom Igång Guide:
  Nyhetsbrevet och Guiden innehåller massvis med tips om 5:2 som:

  • Hur börjar man?
  • Vad bör man tänka på?
  • Samt exklusiva Kaloriberäknade Recept

  Vad väntar du på?

  Fyll i dina uppgifter nedan så kommer det ett mail till din inkorg (eller din skräppost) där du behöver bekräfta att du verkligen vill prenumerera på Nyhetsbrevet med Kom Igång Guiden. Genom att prenumerera godkänner du vår integritets policy.
  * = obligatoriskt fält
 • 5:2-fastan