210 kcal – Grillspett för 5/2 diet med smarriga grönsaker & fläskfilé

Advertisements

Grillsäsongen är äntligen här! Vi svenskar älskar ju att grilla och under det varmare halvåret tillhör faktiskt de grillade rätterna våra allra mest älskade klassiska husmanskost. Och visst ska du kunna äta grillat även när du fastar? Det här är ett smarrigt och enkelt grillspett med många goda grönsaker och saftiga bitar av fläskfilé. Byt gärna ut mot andra grönsaker, kyckling eller varför inte fiskbitar, det mesta funkar och kommer bli kanongott.

5/2 diet

Det här receptet är också med i min kommande bok med smarriga 5:2 recept som heter 5:2 med Husman. Boken kommer som titeln antyder att innehålla klassiska goda recept på husmanskost anpassat till fastedagarna, nu kan du alltså äta helt vanlig mat som du gillar och är van vid även när du fastar. Och alla ingredienser går att hitta i din vanliga mataffär. Alla recept är noga uträknade och alternativ finns både för frukost, mellanmål, lunch och middag. Den kommer alldeles snart och jag hoppas att ni ska tycka om den och finna värde av recepten!

210 kcal – Grillspett för 5/2 diet med smarriga grönsaker & fläskfilé

100 g Fläskfilé – 155 kcal
50 g Zucchini (gul eller grön) – 8 kcal
50 g Grön paprika -11 kcal
50 g Orange paprika – 15 kcal
50 g Tomat – 9 kcal
30 g Champinjoner -12 kcal
Salt
Peppar
Grillkrydda (om man vill)

1. Mät upp fläskfilén och skär i mindre bitar. Krydda sedan ordentligt med salt och peppar och gärna fler valfria kryddor (kryddor är näst intill inte märkbart kalorimässigt), men se upp för socker! Gnid in kryddorna i köttet och låt sedan gärna köttet ligga tillsammans med kryddorna i rumstemperatur cirka 30 minuter innan grillning.
2. Skär upp alla grönsaker i lagom stora bitar.
3. Trä upp alla ingredienser på spettet och lägg på grillen!
4. När köttet är genomgrillat och grönsakerna har fått fin färg är spettet klart. Servera med lite strösslat flingsalt.

Smarrigt tips är att servera en BBQ sås till grillspetten. En sås är ofta väldigt kaloririk men det finns alternativ. Svenskt kosttillskott erbjuder en helt kalorifri BBQ sås som piffar till det mesta. Klickar du på länken som jag bjuder på här nedan är du med och stödjer den här hemsidan och jag får en andel av vinsten för såsen. Våga testa, den är riktigt mumsig!


5:2 dieten recept
4 Kommentarer
 1. Solange
  | Svara
  • Lisa på 5-2dietenrecept.se
   | Svara
 2. S
  | Svara
  • Lisa på 5-2dietenrecept.se
   | Svara

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 1 =