10 kcal – Nästan kalorifri – Nudlar med tomatsås

Advertisements

Shiritaki Nudlar med tomatsås – Nästan kalorifri

kalorifri

En helt kalorifri måltid? Det kan inte vara möjligt? Jo, nu är det nästan det. Vi 5:2-are letar ju ständigt efter goda recept som är så kalorisnåla som möjligt. Men de allra godaste rätterna innehåller oftast så mycket kalorier att de inte är att tänka på under fastan, pasta och nudlar till exempel. Men nu finns alltså lösningen!

Det har kommit massvis av 100% kalorifria alternativ på marknaden som vi kan välja att piffa till våra fastemåltider med. En sallad till exempel, visst kan den va ganska tråkig utan en dressing? Det finns kalorifria dressing som rod island, vitlök och curry.

Men den helt kalorifria måltiden då?

Jag har med hjälp av kalorisnåla livsmedel satt ihop en nästan kalorifri rätt med shirataki nudlar (se nedan) med kalorifri tomatsås i 5:2 variant.

Shiritaki nudlarna är mättande på få kalorier med endast 5 kcal per 100g och noll netto kolhydrater. Shiratakinudlarna har ätits i Japan under 1000-tals år men först nu upptäckts av övriga världen. Svenskhälsokost.se säljer en variant av nudlarna

10 kcal – Nudlar med tomatsås, Extremt lågkalori måltid

200 g Shitakinudlar 10 kcal/ 5 kcal
2 dl Kalorifri tomatsås 0 kcal

Tillaga nudlarna enligt anvisningar på förpackningen och värm sedan upp tomatsåsen. Färdigt att servera!
Tips! Ät gärna en kalorisnål sallad till för att öka näringsinnehållet i måltiden något. Hacka 50 g gurka, 100 g tomat och blanda med 20 g färsk spenat. Då har du en sallad på 29 kcal. Smaklig måltid!

 

Om du vill stödja mig och 5:2 Dieten Recept och även är intresserad av att testa Shiritaki nudlarna från svenskhälsokost eller och tomatsåsen får du gärna klicka på någon av länkarna i detta inlägg. De är affiliate länkar och då får jag utan att det kostar dig något extra en del av ditt köp som tack för att jag tipsat om nudlarna och tomatsåsen.

5:2 dieten recept
4 Kommentarer
 1. Mina
  | Svara
  • Lisa på 5-2dietenrecept.se
   | Svara
 2. Malin
  | Svara
  • Lisa på 5-2dietenrecept.se
   | Svara

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − åtta =