Kikärtspannkaka med Tomatsallad – 47 kcal

Advertisements

Kikartspannkaka

Kikärtsmjöl är en ganska ny produkt i svenska matbutiker. Men det kommer bli väldigt populärt inom kort. Själv brukar jag använda det till lite olika rätter. Göra falafel så klart men även blanda i grönsaksbiffar, göra en god rätt som heter Pani, kolla in receptet på min andra blogg vegetariskmatrecept.se.

Framför allt gör jag kikärtspannkaka. Det är löjligt lätt och väldigt gott att äta med en fräsch sallad. Perfekt enkel och galet kalorisnål måltid!

Kikärtspannkaka glutenfri och vegansk serveras med Tomatsallad

3 portioner = 6 pannkakor
  • 2 dl Kikärtsmjöl – 74 kcal
  • 6 dl Vatten
  • 1/2 tsk Salt

Tomatsallad

  • 200 g Körsbärstomater/ – 42 kcal
  • 2 tsk (ca 4 g) Sesamfrön – 25 kcal

Dressing (frivillig) – 67/port

  • 3 tsk olivolja – 192 kcal
  • 3 tsk citronjuice – 9 kcal
  • En gnutta salt och peppar

Så här gör du:

  1. Mätt up vattnet i en bunke och kikärtsmjölet i en tillbringare eller skål
  2. Börja vispa i vattnet och dutta sen i mjölet lite i taget medan du vispar så du slipper se några klumpar här
  3. Vispa i saltet på slutet
  4. När du värmt upp din teflonpanna häller du i ca 0,5-1 dl smet som du fördelar i pannan genom att vicka på den
  5. När pannkakan är genomstek och inte längre blöt på ovansidan vänder på den och steker en stund till
  6. Skölj och dela tomaterna på hälften eller i kvartar. Blanda dressingen om du känner för lite extra smak och har kalorier kvar att “förbruka”Smaklig måltid! 

Kenwood 5:2 dieten recept

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × ett =