Spenat med feta Omelett 5:2
Snabb och enkelt recept för lunch eller middag, fullproppat med nyttigheter och en salt god fetaost. Nyckeln till en bra omelett är tålamod. Låt den heller inte fastna i botten på pannan direkt när du har ner den. Skrapa med en stekspade så får du en mer jämn omelett. Om du gillar omelett med mycket fyllning kan du även göra den som en fritatta. Då gör du första steget i detta recept, men efter att omeletten fått suttit sig så skjutsar du in den i ugnen på 175 grader i 5-10 minuter. Då får du en helt genomgräddad ”omelett” eller frittata som det också kallas, bra när man har mycket fyllning.
Omelett 5:2 med spenat & feta
131 kcal – Spenatomelett med feta, Omelett 5:2
Kalorier 131kcal
Författare Lisa på 5-2dietenrecept.se
Ingredienser
Omelett Smet
- 1 Ägg ca 60 g - 82,2 kcal
- 20 g Spenat - 5 kcal
- 20 g Fetaost - 43 kcal
- Salt & Peppar
Instruktioner
- Knäck ägget och vispa upp i en skål tillsammans med salt och peppar.
- Tillsätt sedan den tinade eller färska spenaten.
- Stek på i pannan i några minuter på medeleffekt.
- Servera med fetaost och ett stort glas gott citronvatten så får du en härlig vitamin boost!
Nutrition
Serving: 1portion | Kalorier: 131kcal
Fler fräscha kaloriberäknade recept hittar du i mina böcker: 5:2 Dieten E-böckerna