Vårens Smoothie Bowl – från 199 kalorier

Advertisements

Smoothie bowlHar du hört talas om smoothie bowl?

Det senaste sättet att inta sig smoothie är i skål med sked. Oftast är dessa smoothies extra tjocka i konsistensen men precis lika smarriga. Den här smoothien är en riktigt fruktbomb och du väljer själv vilken topping du vill ha: kiwi, blåbär, physalis, passionsfrukt eller bipollen. Varje topping ger olika mycket kcal men du väljer själv utefter hur mycket kalorier du har “råd” med.

Våren inbjuder också till att ta med sig maten ut i naturen och då är en smoothie bowl ett utmärkt alternativ. Mixa, häll i en burk med lock, toppa med frukt och förslut burken, superenkelt!

Vårens Smoothie Bowl från 199 kcal – Läs inlägget klicka här

Smoothie Bowl

Smoothie Bowl

50 g frysta hallon
50 g banan
100 g kvarg 0,1% fett
15 g havregryn
50 g sojamjölk light
= 194 kcal

Valfri Topping
20 g Kiwi – 11 kcal
10 g Blåbär – 5 kcal
10 g Physalis – 6 kcal
10 g Passionsfrukt – 8 kcal
3 g Bipollen – 10 kcal

Vad är bipollen?

Bipollen är en superfood som är perfekt att toppa smoothies och gröt med! Bipollen sägs vara ett av naturens allra mest kompletta födoämne och innehåller 22 olika aminosyror, de flesta vitaminerna och mineraler. Bipollen är en hopklumpning av nektar från väster som blivit besökta av biet. Bipollenets positiva effekter kan vara att blodkärlen stärks, benskörhet förebyggs, bakterietillväxt hämmas och infektioner förebyggd. Bipollen är helt enkelt ett härligt tillskott som piffar upp, ger massa bra saker till kroppen och dessutom smakar sött och gott. Är du nyfiken att testa hittar du bipollen hos svenskhälsokost.se, klicka här

 

 

5:2 dieten recept

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =