Ungersk letcho 52 recept
Åt den här goda rätten i Ungern när jag var där i början av Juni i år. Jag hade hållit på med 5 2 fasta ett tag då och uppmärksammade därför det här supergoda kalorisnåla recept. Det är verkligen typiskt ungersk med mycket färsk paprika och paprikapulver. Dock har jag dragit ner på matoljan för att göra detta 52 recept mer passande för just 5:2 dieten.
294 kcal – Ungersk letcho 52 recept
Kalorier 294kcal
Författare Lisa på 5-2dietenrecept.se
Ingredienser
- 100 g Röd paprika - 26 kcal
- 100 g Gul paprika - 26 kcal
- 50 g Tomat - 9 kcal
- 50 g Rödlök - 26 kcal
- 50 g Zucchini - 8 kcal
- 1 Vitlöksklyfta - 16 kcal
- 1 msk Olivolja - 130 kcal
- 4 dl Vatten
- 2 msk Paprikapulver
- Salt
- Peppar
Instruktioner
- Hacka upp alla grönsaker till lagom stora bitar (som på bilden).
- Hetta upp en stekpanna med 1/2 msk olivolja och stek därefter löken på medeleffekt.
- Lägg nu i zucchinin i stekpannan. Stek tills den har fått en stekt, något brun yta.
- Nu är det dags att lägga i de övriga ingredienserna tillsammans med zucchinin och löken, hälla på vattnet och kryddorna och låta stå och småkoka i 15 minuter.
- När vattnet har kokat bort och alla grönsaker är mjuka och fina är letchon klar att äta!
Nutrition
Serving: 1portion | Kalorier: 294kcal
Om ni använder riktig ungersk paprikapulver så blir detta recept ännu godare, www.ungerskmat.se är ett tips på en shop där ni kan hitta bra ungerska råvaror 🙂