Nudelwok med Shiratakinudlar, Ingefära och Tamarisoja

Advertisements

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Har du provat Shiratakinudlar? En väldigt trevlig ingrediens särskilt för oss 5:2-are. Nudlarna är nämligen gjorda på konjakroten och innehåller till 97% vatten och resten kostfibrer vilket för med sig att dem är nästan helt kalorifria. Inte så dumt va?

Här har jag gjort en riktigt god nudelwok som du svänger ihop på 20 minuter med ljuvliga japanska smaker av ingefära, vitlök och tamarisoja. Måste provas!

Shiratakinudlar

Nudelwok med Shiratakinudlar, Ingefära och Tamarisoja – 87 kcal (utan cashewnötter)

2 port

  • 100 g Morötter – 30 kcal
  • 50 g Hackad Vitkål – 50 kcal
  • 30 g Purjo – 9 kcal
  • 10 g Stora blad Grönkål – 4 kcal
  • 1 frp Shirataki – 0 kcal
  • 0,5 tsk Rapsolja x2 – 60 kcal
  • Salt
  • Valfritt: 10 g Cashewnötter (Undvik för färre kalorier) ger ett totalt kcal-innehåll i rätten på 116, 5 per person

Sås

  • 1 tsk Limejuice – 1,5 kcal
  • 3 g  Honung – 2 kcal
  • 2 tsk Tamari Soja – 6 kcal
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad – 8 kcal
  • 5 g Ingefära, skalad och finriven – 4 kcal

Gör så här

  1. Strimla purjon, moroten och vitkålen och woka sen på lite högre än medelvärme tillsammans med en skvätt rapsolja och salt. Woka tills grönsakerna mjukar och får fin färg, häll över i en skål
  2. Riv grönkålsbladen av stjälken och fräs i pannan med olja och salt tills dem blir krispiga och får lätt färg. Häll över i grönsaksskålen
  3. Rosta chashewnötterna

Såsen

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen i en skål.

Montera woken

  1. Töm Shiritakinudel-påsens innehåll i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Woka dem sedan snabbt i pannan innan du häller över dem i skålen med grönkålen och övriga grönsaker.
  2. Blanda samman alla ingredienser ihop med såsen och servera toppat med chashewnötterna och om du vill, en avocado samt svarta sesmafrön.

Smaklig måltid!

Shiratakinudlar

Jag har alltid ett gäng shiratakinudlar hemma.

 

Intressant info om Shirataki

Shirataki kommer, som namnet antyder, från Japan och innehåller till 97% vatten. Resten är kostfibrer vilket gör att kaloriinnehållet är nästan omärkbart. Konjakroten är rik på mineraler och ger även en väldigt bra mättnadskänsla samtidigt som den främjar matsmältningen med sina kostfibrer.

Konjakroten sägs även rena kroppen på ett naturligt sätt, förebygga högt blodtryck samt normalisera blodsockernivåerna. Stuider finns även som bekräftar vissa av konjakrotens positiva egenskaper, se studier här. 

Olika tillagningssätt av Shiritakinudlar

Nudlarna är ätbara direkt när man köpen dem och behöver inte kokas. Men man behöver skölja dem i ett durkslag i kallt vatten. Därefter kan man äta dem som dem är i en kall nudelsallad eller med god dressing. Men vi brukar oftast woka dem varma ihop med smarriga stekta grönsaker, se receptet längre ner.

Shiratakinudlar

5:2 dieten recept

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex − 5 =


Genom att besöka 5-2dietenrecept.se, tillåter du att vi sparar cookies. mer information

De cookie-inställningar på denna webbplats är inställda på "tillåt cookies" för att ge dig den bästa besöks upplevelsen möjligt på 5-2dietenrecept.se. Om du fortsätter att använda denna webbplats utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar på "Acceptera" nedan då du samtycker till detta.

Stäng