Sötpotatispommes i ugn – 106 kcal

Advertisements

Pommes av Sötpotatis har blivit en ny modern klassiker som man ofta hittar både på restaurang och i matlagningstidningar just nu. Bara namnet Pommes gör en 5-2:are avskräckt men så farligt behöver det faktiskt inte vara.

Har du provat att göra egna sötpotatispommes? Kanske har du provat att fritera dem? För att man ska få dem extra frasiga ska man tillsätta potatisstärkelse eftersom sötpotatis inte innehåller stärkelse naturligt. Men det är just avsaknaden av stärkelse som vi 5-2:are älskar sötpotatisen för. Så i det här receptet ska vi absolut inte tillsätta det.

Hur ska vi få till goda pommes för 5-2:are då?

Jo, man kan faktiskt göra riktigt goda pommes utan att fritera, med bara en liten liten mängd olja. Hemligheten ligger i tunna fina stripes som är avtorkade med papper och sen torkade på låg värme en stund innan dem rostas av i ugnen. Häng med i receptet nedan och njut av sötpotatispommes även på fastedagarna!

sötpotatispommes

Sötpotatispommes i ugn – 106 kcal

2 portioner
150 grader

  • 200 g Sötpotatis – 172 kcal
  • 1 tsk Rapsolja – 40 kcal
  • 1 tsk Salt

Så här gör du

Efter att du skalat sötpotatisen skär du den i tunna fina stavar som du sedan torkar av med hushållspapper. Placera på ett hushållspapper och ställ i ugnen i ca 20 minuter.

Ta ur dem ur ugnen och höj värmen till 200 grader. Ringla över rapsolja, om du har en ren sprejflaska är det allra bäst att spreja oljan. Strö över saltet och ställ sedan in i ugnen igen, nu i ca 15 minuter men håll uppsikt så dem inte bränns.

5:2 dieten recept

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 2 =