3 superkäk du borde äta mer av och få in i dina 5.2 dieten recept

Advertisements

Få in dessa grönisar i dina 5.2 dieten recept

Det finns en skatt av grönsaker som betraktas mer som ett kärr. Men de är fulla av antioxidanter, vitaminer och goda egenskaper som är fantastiska för våra kroppar. När du 5.2 dieten fastar är det extra viktigt att få i sig alla dessa näringsämnen.  Vågar du testa?

Sparris Vitamin K är viktigt för blod koagulering och vitamin B för ämnesomsättningen du hittar båda i Sparrisen. Studier visar även på att sparris kan hjälpa till att påskynda förbränningen av alkohol. Så nästa gång de bjuds på fest, bjud på läcker förrätt med sparris för att minska bakfyllan. 

Rödbetor Studier visar att rödbetan kan förbättra prestationen och sänka syret som behövs vid konditions träning tack vare den höga innehållet av nitrat. Njut av dem av dem råa, kokade eller i en juice.  

Surkål Inte nog med att grönisen är har lågt kaloriinnehåll och högt fiberinnehåll, den består även av ämnen som motverkar cancer. Men när man dessutom sätter kålen på försurning bildas det probiotiska bakterier som är bra för matsmältningen, verkar inflammatoriskt och kan även vara till hjälp vid viktminskning. Ju längre tid kålen jäser, desto fler antioxidanter bildas och då tar din kropp upp dem effektivare!

Recept på hur du ska tillaga superkäken hittar du i 5.2 dieten recept boken! 

 


5:2 dieten recept

Lägg till en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 4 =